Nov 3, 2011

Exploring Owl City Part 1

Photobucket

Kender I det med, at man synes, at man har taget en masse billeder, men når man så kommer hjem, er der en hel masse ting, som man burde have taget billeder af også, men ikke har fået gjort? Haha, sådan gik det den her gang, da jeg og en gruppe internationale folk gik på opdagelse i Leeds. Jeg har en del billeder af detaljer rundt omkring, men ikke så mange af helheden - bygninger udefra og den slags, haha. Her kommer første del af vores første tourist-tur igennem Leeds.

Vi startede på Millenium Square, som blev indviet af ingen mindre end Nelson Mandela, ifølge vores lille guidebog. Det er en rimeligt stor plads, hvor der er The Electric Press, som er fyldt med natklubber og restauranter, Leeds City Museum, en storskærm, hvor der bliver vist vigtige fodboldkampe, og Leeds Civic Hall. I øjeblikket ser pladsen sådan her ud, fordi de spiller "The Lady Boys of Bangkok" på pladsen:

Photobucket
They're currently playing The Lady Boys of Bangkok on Millenium Square.

The Civic Hall har 4 af de her stående, og de er intet mindre end 2,5 meter høje:
Photobucket
One of the owls of the Leeds Civic Hall. They're no less than 2,5 metres tall.

Derefter smuttede vi ind på museet. Det er gratis og havde en udstilling om Leeds' historie, helt tilbage til dengang der ikke var nogen mennesker. Byens navn kommer i øvrig fra ordet 'Loidis', som betyder 'folk, der bor ved floden Lot', som så nu hedder Aire. Det var i hvert fald hvad skiltet sagde.

Photobucket
Photobucket
Photobucket Photobucket
Uhyggelig dukke en en meget mørk brudekjole fra ca. 1850.
Very scary doll and a wedding dress from around 1850.

Photobucket Photobucket
Photobucket
Photobucket
Fin keramik.
Pretty ceramics.

Photobucket Photobucket
En af arseniks mange anvendelsesmuligheder.
One of the many uses of arsenic.

Og det var så del 1! Del 2 kommer i morgen!
And so ends part 1! Part 2 will come tomorrow!

2 comments:

  1. Byhistorie fra foer der var mennesker? Godt klaret, Leeds City Museum.;)
    Hvor skoent at I har ugler! Meget til et universitet, men hvordan haenger det sammen med flodboere..? Skulle det ikke ha' vaeret hejrer eller kingfishers eller noget? Eller svaner, hvis man skal vaere gammelromantisk traditionel (aender er nok en smule for pedestrian;)
    Godt at du/I har vaeret ude paa opdagelse!
    Hvor er det et skoent oern-drage-slangevaesen - den blanding har jeg vist ikke set foer...Ironisk, naar nu fugle har skael paa benene. Og apropos reptiler, er det en slange der er skal til at spise det fine lille egern?! Troede aldrig jeg skulle sige 'uhyggelig keramik', men nu siger jeg det! "Uhyggelig keramik!". Dermed sagt. (og ja, jeg snakke-snakke-rambler-gabbler lige nu, er en aaaaanelse sukkerhoej... godt jeg ikke levede dengang, var doed af arsenikforgiftning!)
    Skaegt den besaettelse kvinder har med hvide brudekjoler; og alt sammen bare fordi Dronning Victoria kunne lide kniplinger... tsk tsk...
    Glaeder mig til del 2!
    Kram, Eka

    ReplyDelete
  2. Ja, det var sådan noget med uh, den slags undergrund, og så noget andet hen over og så bevægede noget sig, blabla... hence no pictures ;)

    Deres coat of arms er fra det 17. århundrede (ifølge wiki), så det er nok derfor.

    Og ja, det er netop en slange, der er ved at æde et egern! Det var en ret stor vase, hvor slange snoede sig op fra bunden og ja... har sin mund på vid gab xD

    Ja, det er ret sjovt!

    ReplyDelete